left menu1_en
left menu2_en
left menu3_en
left menu4_en
left menu5_en
left menu6_en
GreekEnglish (United Kingdom)

KYNOYRIA

perioxi

ARCADIA

map_arkadia_sm

Δημοφιλείς προορισμοί

Ρώμη

Ρώμη

There are no translations available. Η Ρώμη, η αιώνια πόλη, εκπέμπει μια... Read more...
Παρίσι

Παρίσι

There are no translations available. Αν πρόκειται για το παρθενικό σας... Read more...

Ρώμη

There are no translations available.

italy-rome-colosseum
Η Ρώμη, η αιώνια πόλη, εκπέμπει μια γοητεία μοναδική και μαγεύει κάθε επισκέπτη με την ξεχωριστή της ομορφιά. Υπήρξε το λίκνο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων και θεωρείται μια από τις πόλεις με την σημαντικότερη ιστορική διαδρομή στην Ευρώπη.
Πέρα όμως από το ένδοξο παρελθόν της, η σύγχρονη Ρώμη αποτελεί μια φημισμένη πόλη που προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης, οι οποίοι εκτός από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, σπεύδουν στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να διασκεδάσουν και να ψωνίσουν από τις κομψές μπουτίκ όλων των μεγάλων, Ιταλών και μη, μόδιστρων.

Η Ρώμη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και η πρωτεύουσα του σύγχρονου ιταλικού κράτους από το 1870. Έχει πληθυσμό περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους και καλύπτει μια περιοχή 1.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται κοντά στην Μεσόγειο θάλασσα, ενώ την πόλη διασχίζει ο ποταμός Τίβερης. Είναι ταυτοχρόνως το πολιτικό, διοικητικό, ιστορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της χώρας, έδρα του κράτους του Βατικανού και παγκόσμιο κέντρο του καθολικισμού.

Τα αμέτρητα μνημεία της πόλης, ο μεσαιωνικός χαρακτήρας της, το αναγεννησιακό μπαρόκ και η σύγχρονη αρχιτεκτονική συνθέτουν μια πόλη-κόσμημα, ελκυστική για τον οποιοδήποτε επισκέπτη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης είναι οι αμέτρητες πλατείες με τις περίφημες κρήνες, ενώ όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του θα αντικρίσει αρχαία αγάλματα.

Οι τίτλοι που συνοδεύουν τη Ρώμη στο ρου της ιστορίας της φανερώνουν και το μεγαλειώδες ύφος της. Την είπαν Κεφαλή του Κόσμου (κάπουτ μούντι), Αιώνια Πόλη, πανάρχαια, επιβλητική, μουσειακή, Ρώμη των Αυτοκρατόρων και των Λεγεώνων, των Μονομάχων και των Θριάμβων, του Πάπα και του Βατικανού, της Πιέτα και της Καπέλα Σιξτίνα και Επτάλοφη (από τους 7 λόφους της: Παλατίνος, Καπιτωλίνος, Αβεντίνος, Καίλιος, Εσκυλίνος, Ουιμινάλιος, Κυρινάλιος).

Η γνωριμία με την Ιταλική πρωτεύουσα θα σας γεμίζει εικόνες πρωτόγνωρες. Όλη η πόλη είναι ένα αξιοθέατο. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο σε περιπάτους ώστε να έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε τα αξεπέραστα ιστορικά μνημεία της.rome
Κάποια από αυτά που αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης θα πρέπει να τα επισκεφθεί κάθε ταξιδιώτης. Όπως τη Ρωμαϊκή Αγορά για να δείτε την αρχαία Ρώμη, το Καπιτώλιο, την πιάτσα Ναβόνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το Κάμπο ντε Φιόρι για τα αναγεννησιακά του ανάκτορα, την πιάτσα ντ’ Εσπάνια για τα κομψά καταστήματα που λειτουργούν στη γύρω περιοχή, την πιάτσα Ναβόνα, το Κολοσσαίο το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το Πάνθεον ο πιο παράξενος τρούλος της πόλης και την γνωστότερη απ’ όλες τις κρήνες της πόλης είναι η Φοντάνα ντι Τρέβι με το πιο εντυπωσιακό μαρμάρινο σύμπλεγμα, στην οποία σύμφωνα με την παράδοση θα πρέπει να ρίξετε ένα νόμισμα για να επιστρέψετε στην Ρώμη!
Στο ψηλότερο σημείο της πόλης δεσπόζει ο ναός της Τρινιτά ντει Μόντι, στην πρόσοψη του οποίου είναι τοποθετημένος ο Σαλουστιανός οβελίσκος, με τον χριστιανικό σταυρό στην κορυφή του.

Για να είναι ολοκληρωμένη η τουριστική σας περιήγηση στη Ρώμη πρέπει να πάτε στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, το Βατικανό. Κράτος εν κράτη έγινε με τη Συνθήκη του Λατερανού που υπέγραψε ο Μουσολίνι το 1929 με πάπα τον Πίο ΙΑ. Θα δείτε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, τον Άγιο Πέτρο, που είναι συγχρόνως ένα αξεπέραστης αξίας μουσείο. Γενικότερα στα μουσεία του Βατικανού οι πάπες έχουν συγκεντρώσει εκθέματα και θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας που ξεκινούν από την ετρουσκική εποχή και φθάνουν μέχρι τη μοντέρνα τέχνη. Σίγουρα θα εκπλαγείτε από την τελειότητα της Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Άγγελου, τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και τα τόσα άλλα αριστουργήματα διάσημων καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στο Βατικανό.

Αξίζει επίσης να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στη γειτονική Πομπηία που καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 π.Χ.

Η Ρώμη συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από την Πιάτσα ντι Σπάνια αρχίζει ο πιο ακριβός δρόμος της Ρώμης. Πρόκειται για τη Βία ντι Κοντότι. Στενός, αλλά διάσημος δρόμος, παγκοσμίως, για τις κομψές μπουτίκ όλων των μεγάλων, Ιταλών και μη, μόδιστρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι δίπλα στην υπερβολή των πανάκριβων μπουτίκ μπορείτε να ανακαλύψετε μαγαζάκια με χειροποίητα είδη, εξαιρετικά δερμάτινα, ατμοσφαιρικά παλαιοπωλεία και συμπαθητικά μπακάλικα που πουλάνε εξαιρετικά κρασιά, χωριάτικο προσούτο, γκοργκοντζόλα και γκράπα (δυνατό απόσταγμα που θυμίζει τσικουδιά).
Επίσης, μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στα πολυκαταστήματα που λειτουργούν στην πόλη, αλλά και στα παραδοσιακά παζάρια όπου θα κάνετε οικονομικές αγορές.

Πηγή: Holiday.gr

Our site is at APN Greece Directory Greeklinks - Greek Web Directory Directory